
הסוכנות עורכת את מדד עשיית העסקים ברשויות המקומית זו השנה החמישית ומטרתו לשמש כלי עבודה עבור הרשות המקומית, שמאפשר לה להשוות את השירותים שהיא נותנת לעסקים קטנים ובינוניים לשירותים שנותנות רשויות אחרות, וכך לשפר את הסביבה העסקית ברשות.
במדד עשיית עסקים דורגו 75 הרשויות המקומיות עם מספר העסקים הגדול ביותר בתחומן.
שם: מדד עשיית עסקים ברשויות המקומיות
נושא: פרסום שנתי על מדד עשיית עסקים ב-75 רשויות מקומיות
תאריך פרסום: 2021
הגורם המפרסם: הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה.
המדד מתעדכן אחת לשנה ומשקלל ארבעה דירוגים שונים בכל רשות והם:
- שביעות רצון של העסקים – מרכיב זה של המדד נבדק באמצעות סקר שנערך בקרב כ-4,000 עסקים הפועלים ברשויות שנבדקות במדד. הסקר כולל שאלות על שירותים שנותנת הרשות לעסקים, וכן על תשלומים לרשות ועל המידה בה הרשות מקדמת עסקים.
- נגישות למכרזים – מרכיב זה דורג באמצעות בחינה שנעשתה עד כמה הרשות המקומית מנגישה את מכרזי הרכש שלה לעסקים קטנים ובינוניים. נגישותו של מכרז למציעים נבחנת באמצעות ניתוח שנעשה על הפרסום שלו, וכן לפי היקף העלויות הכרוכות בהשתתפות במכרז: עלות רכישת מסמכי המכרז, ערבות הצעה וערבות ביצוע, וזאת ביחס להיקף ההתקשרות הצפוי במכרז.
- גובה הארנונה – מרכיב זה נבדק על בסיס נתוני הארנונה בכל הארץ, ומדרג את גובה הארנונה העסקית (למ"ר) ברשות ביחס לממוצע גובה הארנונה של כל הרשויות הנמדדות.
- נגישות המידע – מרכיב זה נבדק באמצעות סקירה של אתרי האינטרנט בכל אחת מהרשויות המשתתפות במדד. הבדיקה נעשית על היקף המידע השימושי לעסקים ואיכותו, והפעולות המקוונות אותן ניתן לבצע ברשות.
כל אחד מהפרמטרים שהוצגו לעיל דורגו בנפרד כך שלכל רשות יש ארבעה דירוגים נפרדים: שביעות רצון, נגישות המידע, גובה הארנונה, ונגישות למכרזים.
למאמר המלא לחצו כאן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה